Automatizare pornire generator Benzina-Motorina

3.434,70 Lei cu TVA inclus

     

1.    Asigura pornirea automata a generatorului si monitorizare tensiuni de retea

 

 

 

2.    Pornirea generatorului se poate face pentru un interval ( cadere tensiune retea )

 

(1)   timp  asteptare revenire retea  ( 3 sec - 60 sec )acest timp setat nu permite pornirea imediat a generatorului dupa caderea tensiuni .

 

(2)   Releu monitorizare scaderi de tensiune sau supratensiune  optional in cazul in care se doreste monitorizarea a unei faze de retea sau a mai multe faze (3 faze ) respectiv tensiune 220 v sau 380 Volti  

 

3.    Urmatori pasi pentru  automatizari sunt :

 

                     Pentru motoarele Benzina

 

a)    Deschidere soc  . (in cazul motoarelor pe benzina ).

 Socul se deschide numai in cazul in care motorul generatorului nu a atins temperatura de maxim +50 °C (in cazul in care motorul a avut o pornire in prealabil   temperatura camerei de compresie nu permite amestecul carburant sa initieze aprinderea cu clapeta soc deschisa asadar sa prevazut ne-deschiderea socului in cazul in care motorul este la temperatura optima de pornire.  

 

b)    Actionare demarol electric pentru pornire  motor , actionare demarolului este temporizata  atat pe perioada contactului cat si peperiada pauzei contactului (prectic se simuleaza o perioada de contact de 5 secunde  pornire si de 5 secunde de pauza in cazul startului esuat grupului electrogen.

 

Toata acesta operatie este setat la un interval de 10 porniri , iar in cazul in care in acest interval generatorul nu a pornit microprocesorul anuleaza restul operatiiolor si intra in procedura de service urmand ca resetarea procesorului sa fie facuta dupa rezolvarea defectelor aparute.

 

 

 

c)     Inchidere clapeta de soc in cazul in care a fost deschisa pentru pornire sau  chiar si deschiderii  accidentale sau in cazul reveniri tensiuni de retea si nu a fost nevoie de pornirea generatorului   (valabil la motoarele pe benzina)

 

 

 

Pentru motorul diesel nu este nevoie de automatizare soc

 

4.    Actionarea contactorului care asigura calea generatorului catre consumatori  fara a genera tensiune inapoi in reteaua electrica.

 

5.    In cazul reveniri tensiuni de retea generatorul furnizeaza  tensiune catrea consumatori selectati  iar procesorul monitorizeaza reteaua electrica  de posibile intreruperi accidentale pentru o scurta perioda de timp (setata la cerere) , de asemenea poate monitoriza si supratensiunile aparute dupa revenirea tensiuni de retea , supratensiuni ce poate cauza defecte majore asupra  aparaturii situate pe circuitul electric ce se doreste a fi monitorizat.

 

6.    Oprirea generatorului se face automat  numai dupa ce contactorul de retea asigura furnizarea de energie electrica provenita din reteaua electrica adica trecerea de pe generator pe reteaua electrica se face temporizat dar nu mai putin de 3 secunde pentru a preveni socurile transmise catre consumatori.  

 

7.    De asemenea tabloul cuprinde si releu redresor pentru  incarcare a bateriei generatorului (sunt  situati cand generatorul nu a fost pornit o perioada mai lunga de timp iar  bateria generatorului fiind descarca ).

 

8.    Tabloul electric este din tabla gorasa de 2 mm vopsit in camp electrostatic si prezinta garnitura siliconica pentru a etansa usa de acces ,de asemeni este proiectat sa reziste la inghet, ploaie si vandalism .Este produs de  firma Moeller.

 

9.    Echipamentele instalate in tablou  sunt conform cu normele in vigoare ,certificat de garantate.

 

10. La cerere se  poate configura  si pentru  generatoare eoliene precum si panouri fotovoltaice  in acelasi tablou  sau alte surse de tensiune alternativa

 

11.  Tabloul poate monitoriza si alte surse de tensiune sau alti consumatori

 

12. Se poate folosi si pentru mai multi consumatori in parte avand posibilitatea se a genera si monitoriza tensiuni electrice pentru mai multi consumatori o data

 

Tabloul pentru motoarele pe benzina se livreaza cu dispozitiv de deschidere a socului in cazul motoarelor pe benzina

Tablou contine contactoare pentru generatoare de maxim 10 KWA , la cere se poate asigura si contactoare de alte valori

Deasemenea se poate configura la cerere si alte optiuni cum ar fi de monitrizare nul sau monitorizare parametri motor termic  montaj de modul sinusoida pura  e.t.c.

 

La cerere se poate asigura montajul  sau asistenta tehinca cu personal autorizat ANRE  

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Produs de: Euroenerg


Copyright © 2021 Euroenerg. Powered by Euroenerg

Created by www.euroenerg.ro